Volkswagens første SUV cabriolet kommer i 2020

Volkswagens bestyrelse har givet grønt lys for udviklingen af en cabriolet baseret på T-Roc. Den er planlagt til at gå i produktion i første halvdel af 2020. Volkswagen investerer 80 millioner Euro i produktionen, der skal foregår Osnabrück, hvor man har mange års erfaring med produktion af cabrioletmodeller.

Dr. Herbert Diess, bestyrelsesformand for Volkswagen, udtalte i forbindelse med offentliggørelsen af planerne om introduktionen af en T-Roc Cabriolet: ”Volkswagen er ved et udvikle sig til et SUV-mærke. Vores T-Roc sætter allerede nu nye standarder i klassen for kompakte SUV’er. Med T-Roc Cabriolet udvider vi vores sortiment af SUV’er med en model, der har masser af emotionel appeal. Jeg er specielt glad for, at vi kan drage fordel af Osnabrück-fabrikkens mangeårige erfaring med produktion af cabriolet-modeller.”

SUV-modellerne står for en markant del af væksten for Volkswagen. Med 720.000 leverede eksemplarer af den nuværende Tiguan, er den blandt de 10 mest solgte bilmodeller i verden og er blandt de tre bedst sælgende SUV’er. Indtil 2020 forventer Volkswagen at udvide antallet af SUV-modeller til 20, og til den tid forventes SUV’erne at udgøre 40 % af Volkswagens salg. Med den nye cabriolet baseret på T-Roc, forstærker Volkswagen sin position i klassen for kompakte SUV-modeller, der er et af de hurtigst voksende segmenter på verdensplan.

Investeringen på mere end 80 millioner Euro i produktionen af den nye cabriolet giver mulighed for en omfattende modernisering af produktionsfaciliteterne på fabrikken i Osnabrück, der forventes at producere op til 20.000 biler om året. Med en cabriolet baseret på T-Roc fortsætter denne model Volkswagens næsten 70-årige lange tradition med cabrioletmodeller. T-Roc blev med stor succes introduceret i slutningen af 2017, og allerede nu har Volkswagen mere end 40.000 ordrer på denne model.

Volkswagens fabrik i Osnabrück beskæftiger aktuelt cirka 2.300 personer, der i 2017 producerede mere end 76.000 biler fordelt på fabrikkens tre produktionslinjer. Fabrikken i Osnabrück producerer for tiden Tiguan og Porsche Cayman og står derudover også for lakeringen af karrosserierne til Skoda Fabia. Siden Volkswagen Osnabrück GmbH blev grundlagt i 2011, er der rullet mere end 280.000 biler af samlebåndet.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk