Skarpere design, forbedret kvalitet og mere digital: verdenspremiere på den nye ID.3

  • Skarpere design og opgraderet interiør giver ID.3 mere karakter
  • Nyeste generation af ID.-software og forbedret infotainmentsystem med 12” touchskærm og optimeret menuopbygning
  • To batteristørrelser, fra 426 - 546 rækkevidde (WLTP) og en maksimal ladeevne ved DC-lynladning på 170 kW
  • Ny ID.3 er en ud af ti nye elektriske modeller, der introduceres frem mod 2026

Med introduktionen af den nye opgraderede ID.3 bygger Volkswagen videre på succesen med en familie af elektriske ID.-modeller, der på verdensplan nu er leveret i mere 600.000 eksemplarer. Efter to og et halvt år på markedet har den populære ID.3 fået en gennemgribende opdatering, der omfatter design, kvalitet og software.

ID.3 blev kåret som Årets Bil i Danmark 2021 og blev lovprist for sit rummelige interiør, state-of-the-art-teknologier og gode køreegenskaber. Nu har et gennemgribende facelift løftet oplevelsen af den populære, kompakte elektriske familiebil til et nyt niveau. Direktør for Volkswagen personvogne i Danmark, Michael Ebeling, ser frem til introduktionen af den nye ID.3 og siger:

”Med den faceliftede ID.3 styrker vi Volkswagens familie af elektriske ID.-modeller. Senere i år får den selskab af den store ID.7 i firmabilsklassen og sammen med de populære ID.4/ID.5 og den ikoniske ID. Buzz har vi et stærkt elektrisk modelprogram, der favner bredt og dækker mange danskeres behov. Vores store forhandlernetværk er skolet i e-mobilitet og har opnået en værdifuld erfaring i at assistere kunder, der ønsker at køre 100 % på strøm. 2022 beviste, at Volkswagen og danskerne er i sync i forhold til elbiler og fremtiden, og vi står i 2023 godt rustet til at sætte yderligere fart på den elektriske omstilling.”

Skarpere og mere aerodynamisk design

ID.3 ligner sig selv, og alligevel ikke. Specifikke detaljer giver den nye ID.3 et mere iøjnefaldende udseende. Den nydesignede frontkofanger får ID.3 til at fremstå mere dynamisk end forgængeren. De vertikale luftindtag ude i hver side af frontkofangeren får ID.3 til at se bredere ud og samtidig medvirker disse luftindtag til at forbedre aerodynamikken ned langs bilens sider. Samtidig forekommer fronthjelmen at være længere, da det sorte designelement under frontruden er fjernet.

Med eksteriørets moderne og skarpe konturer viser den nye ID.3, at det er muligt at forfine ID.-familiens ikoniske designudtryk. ID.3 har også fået en mere markant lyssignatur bagtil, hvor lyset i baglygterne nu løber helt ind i den sorte bagklap.

Rummeligt interiør i høj kvalitet

Interiøret i den nye ID.3 har fået en gennemgribende opdatering. Adskillige forslag fra kunder blev taget med ombord og implementeret med henblik på at løfte oplevelsen og standardudstyret i ID.3. Store dele af instrumentbordet er nu beklædt i kunstlæder med syninger i kontrastfarve, mens store dele af dørbeklædningen er nydesignet og udstyret med blødere materialer. Dette har – blandt meget andet – resulteret i en forbedret oplevet kvalitet i interiøret. Alle materialer i interiøret er dyrefrie, og samtidig er der brugt en stor andel af genbrugsmaterialer ­– blandt andet i Artvelour Eco-mikrofibermaterialet, der benyttes i sædernes betræk og i dele af dørbeklædningen.

Nyeste generation af assistentsystemer gør kørslen sikker og afslappet

Med den nyeste generation af ID.-software i ID.3 tilbyder Volkswagen state-of-the-art-teknologier i klassen for kompakte familiebiler. Brugen af kollektive kørerdata forbedrer Travel Assist-systemet og repræsenterer det næste skridt på vejen mod automatiseret kørsel. Park Assist Plus med hukommelsesfunktion gør det muligt at lagre og genbruge parkeringsmanøvrer, og ID.3 kan selv foretage overhalinger, hvis forholdene er til det. Stemmestyring og augmented-reality-head-up-display gør hverdagens kørsel nemmere i ID.3.

Up-to-date software og function-on-demand

ID.3 er udstyret med den nyeste generation af ID.-software, der har forbedret systemydelse og mulighed for over-the-air-opdateringer. Infotainmentsystemet er opgraderet og har nu en 12” touchskærm med optimeret menuopbygning, der er standard på alle udstyrsversioner af ID.3.

Den kontinuerligt forbedrede ID.-software byder også på funktioner, der kan købes og aktiveres (functions-on-demand), efter at kunden har modtaget sin nye ID.3. På den måde er der en indbygget fleksibilitet i forhold til kundens behov, da det er muligt at bestille services og funktioner, når behovet opstår.

Med den nyeste ID.-software kommer ID.3 standardudstyret med funktioner som navigation med e-rute-planlægning, Plug & Charge ved lynladestationer og bidirectional-charge, der sikrer, at ID.3 er perfekt både i hverdagens kørsel og på de lange stræk.

Den nye ID.3 introduceres hos de danske Volkswagen-forhandlere til sommer og kundeudleveringer forventes at starte i fjerde kvartal.

ID.3 – tekniske data

ID.3 Pro

ID.3 Pro S

Motoreffekt

150 kW / 204 hk

150 kW / 204 hk

Drejningmoment

310 Nm

310 Nm

Gearkasse

1-trins gearkasse

Topfart

160 km/t

0–100 km/t

7.3 s

7.9 s

Batteri (Netto)/opladning

58 kWh / 120 kW DC

77 kWh / 170 kW DC

Rækkevidde (WLTP)

Op til 426 km

Op til 546 km

Længde

4,261 mm

Bredde

1,809 mm (2,070 mm inkl. sidespejle)

Højde

1,562 mm

Akselafstand

2,770 mm

Vindmodstandskofficient

0.263 (anslået)

Bagagerumskapacitet

385 liter


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk